Suomusjärven Sisu

Kilpailuohjeet - 25. Salon Seudun Rastiviesti

Avoin suunnistusviesti tiistaina 30.5.2023 Salon Kiskossa

Julkaisun jälkeisiä tarkennuksia:

 • 29.5.2023: Tarkennettu WC:n sijaintia.
 • 28.5.2023: Seuraavan päivän kuntosuunnistus. Valokuvaus.
 • 24.5.2023: Kahvion maksutavat. Tuomarineuvosto.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Kilpailuun osallistuva ei tarvitse voimassa olevaa suunnistuksen kilpailulisenssiä kummassakaan sarjassa. Kilpailuun voivat osallistua muutkin kuin Suunnistusliiton jäsenseurojen joukkueet.

Sarjat ja matkat

 • A-sarja: Kilpasarja
 • B-sarja: Avoin sarja, ei osuusrajoituksia

Kuusi osuutta, yksi juoksija kerrallaan. Osuuden pituus 1,8–3,0 km. Kilpasarjassa osuuden parhaan tavoiteaika 16 min. Voittajajoukkueen tavoiteaika 1 h 40 min.

Kilpasarjassa noudatetaan osuuskohtaisia osanottorajoituksia. Avoimessa sarjassa ei ole osuuskohtaisia rajoituksia, vaan kaikki osuudet ovat avoimia kaikille. Molemmissa sarjoissa suunnistetaan samat kuusi osuutta.

Osuus 5 on putkiosuus, muilla osuuksilla on hajonta. Tarkista rastikoodit!

Osuudet 1–3 (2,5 km)

 • Yhdellä osuudella D-sarjalainen
 • Yhdellä osuudella H18 tai nuorempi / H40 tai vanhempi / D sarjalainen
 • Yhdellä osuudella D18 tai nuorempi / D40 tai vanhempi / H16 tai nuorempi / H50 tai vanhempi

Juoksujärjestys on vapaa.

Osuus 4 (3,0 km)

 • Avoin kaikille

Osuus 5 (1,8 km)

 • H14 tai nuorempi / H55 tai vanhempi / D16 tai nuorempi / D45 tai vanhempi

Osuus 6 (3,0 km)

 • Avoin kaikille

Juoksujärjestykset ja Emit

Juoksujärjestykset ja Emit-numerot ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään sunnuntaina 28.5. klo 24 mennessä Suunnistusliiton IRMA-palvelun kautta. Jos juoksujärjestyksen jättäminen ei onnistu IRMAn kautta, sen voi tehdä samalla takarajalla sähköpostitse harri@sinnela.fi. Tämän jälkeen muutokset juoksujärjestyksiin tai Emit-numeroihin ovat mahdollisia kilpailuinfossa (maksu 2 €/muutos). Juoksujärjestysten muutokset on tehtävä ennen viestin alkua.

Tarkista Emit-numeron oikeellisuus IRMAssa ja lähtöluettelossa. Väärällä Emit-kortilla juokseminen voi johtaa suorituksen hylkäämiseen.

Samaa Emit-korttia saa käyttää vain yksi kilpailija. Vuokrakortin tarve on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä, vuokra 2 €. Emit-numeron ilmoittamatta jättäneille varataan vuokrakortti. Vuokrakortti noudetaan ja maksetaan kilpailuinfossa ja myös palautetaan sinne kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta kortista laskutetaan 80 euroa.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Tarkista korttisi mallirastin yhteydessä olevalla nollaleimasimella. Toimimattoman kortin tilalle voit vuokrata uuden kilpailuinfosta.

Kilpailumateriaali

Kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipukkeet noudetaan seuroittain kilpailuinfosta. Omat hakaneulat.

Maasto

Maasto on tyypillistä varsinaissuomalaista kangasmetsää, jossa kulkukelpoisuus ja näkyvyys on pääosin hyvä. Maastossa on myös avokallioita ja hiekkakuopan reuna-alueita. Korkeuserot ovat maltilliset.

Kartta ja rastinmääritteet

A4-tulostekartta muovisuojuksessa. Mittakaava kaikilla osuuksilla 1:7500. Käyräväli 5 m. Kartoitus 5/2023.

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Ei irrallisia määritteitä.

Tarkista, että otat ja saat oikean kartan. Varakartan saa toimitsijalta. Mallikartta on nähtävillä vaihtoalueella.

Kielletyt alueet

Kaikki pihamaat ja karttaan kielletyn alueen merkillä merkityt alueet.

Lähdöt

Kilpailu alkaa yhteislähdöllä kilpailukeskuksessa klo 18.00. Kulku lähtöalueelle tapahtuu nollaleimauksen kautta, seuraa opasteita.

Jäljellä olevien osuuksien uusintalähtö klo 19.30, mutta aikaisintaan 15 minuuttia kilpasarjan kärjen viimeisen osuuden vaihdon jälkeen. Tarkka ajankohta ilmoitetaan kuulutuksessa.

Vaihto

Kulku vaihtoalueelle tapahtuu sisäänmenoportista. Emit-korttien nollaus tapahtuu mentäessä lähtöalueelle. Jokainen kilpailija on itse vastuussa korttinsa nollauksesta. Vaihtoalueelle pääsee vain kilpailunumerolla varustettu kilpailija. Vaihtoalueella on mallikartta.

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus vaihtoon ja maaliin. Vaihtoon tuleva kilpailija leimaa välittömästi maalilinjan jälkeen olevalla maalileimasimella, luovuttaa karttansa toimitsijalle, etenee karttatelineelle, josta ottaa oman joukkueensa kartan seuraavaa osuutta varten ja ojentaa sen jatkajalle.

Väärällä kartalla maastoon lähteneen kilpailijan joukkueen suoritus hylätään. Tarkista siis saamasi kartta. Keskeyttänyt tai hylätyn suorituksen saanut joukkue saa jatkaa viestiä.

Vaihtoalueelta ulostuleva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta ja palauttaa kilpailunumeronsa toimitsijalle. Kilpailunumeroa käytetään seuraavien vuosien Rastiviesteissä.

Vaihto suljetaan 5 minuuttia ennen uusintalähtöä. Uusintalähtöön osallistuvat kilpailijat siirtyvät vaihtoalueelle normaalisti Emit-kortin nollauksen kautta. Toimitsijat antavat tarkemmat ohjeet lähdön järjestelystä.

Maali

Viimeisen osuuden juoksijat leimaavat muiden osuuksien tavoin maaliviivan jälkeen olevalla maalileimasimella. Kirikamppailut sijoituksien 1–3 osalta ratkaisee maalituomari maaliviivan kohdalla, mutta muut sijat ja ajat määräytyvät maalileimauksen mukaan. Maalialueelta poistuva kilpailija kulkee leimantarkastuspisteen kautta.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa. Seuraavan osuuden juoksija saa kartan tarvittaessa toimitsijalta.

Tulokset ja kilpailun seuraaminen

Käytössä on online-tulospalvelu. Vaihdon ja maalin lisäksi väliaikoja saadaan yhdeltä väliaikarastilta (osuuksilla 1–4 ja 6) sekä viimeiseltä rastilta. Väliaikarasti toimii samalla yleisörastina.

Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua.

Karttojen palautus

Kartat palautetaan seuroittain uusintalähdön jälkeen. Seuraa kuulutusta.

Palkinnot

Kilpasarjassa palkitaan kolme parasta joukkuetta ja voittajajoukkue lisäksi kiertopalkinnolla. Lisäksi arvotaan arvontapalkinto yhdelle joukkueelle kaikkien osanottajien kesken. Palkinnot jaetaan kilpailukeskuksessa tulosten valmistuttua. Seuraa kuulutusta.

Pesu

Kilpailukeskuksessa ei pesua. Lähin uimaranta Kiskon kirkonkylä (7 km).

Paikoitus, kilpailukeskus ja palvelut

Kilpailukeskus Salon Kiskossa, Kaukurin kuntoradan läheisyydessä.

Kilpailukeskuksessa kahvio (maksutapoina kortti ja käteinen), ensiapu ja Suunnistajan Kaupan myyntipiste. WC noin 600 metrin päässä Kiskon Kiskojien majalla (ei nastareilla sisälle!).

WC-opastus

Kuntosuunnistus

Ei erillistä kuntosuunnistusta. Ykkössuunnat-iltarastit kilpailumaastossa seuraavana päivänä ke 31.5.2023. Kaikki radat ja rastipisteet ovat uusia.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja
Jyrki Kuusisto
Ratamestari
Kaj Raute
Tulospalvelu
Harri Sinnelä
Valvoja
Risto Gustafsson (Rasti-Perniö)
Tiedottaja
Arto Sinnelä, arto(a)suomusjarvensisu.fi, 050 359 3860
Tuomarineuvosto
Jarmo Reiman (AngA) pj., Jari Pajunen (PertPe), Janne Ståhlström (UNO)

Järjestäjäseura Suomusjärven Sisu

Valokuvaus

Järjestäjät kuvaavat tapahtumassa. Kuvat tulevat esille kilpailun jälkeisinä päivinä järjestäjien sivuille. Kuvia saa käyttää, kun mainitsee kuvaajaksi Suomusjärven Sisun. Muut mahdolliset yhteydenotot aiheen osalta tiedottajalle.

Lisätiedot

Kisasivuilta https://suomusjarvensisu.fi/kilpailut/2023/ssrv/ tai tiedottajalta.

Tervetuloa ja onnea matkaan!